Gabriel Heyman

Den största delen av Gabriel Heymans produktion är båtar byggda i ett exemplar på beställning av kunder, oftast utanför Sverige.
Därutöver har han skapat ett litet antal exklusiva ’semi-custom’ båtar som Fantasi 44 Classic, Fantasi 44 Pilot House, Celeste 36 och motorbåten Celeste Thirtyseven. Flera av Gabriel Heymans båtar har vunnit internationell uppmärksamhet. Som en gren av designverksamheten driver Gabriel Heyman sedan 25 år ett utvecklingsarbete för att förbättra segelbåtars prestanda som omfattar alla delar av segelbåten. Hans mest kända innovation är den patenterade utformning av kölen som användes av vinnaren och utmanaren i finalen av 1992 års America’s Cup, America³ och Il Moro di Venezia.
Utmärkande för Gabriel Heymans båtar är en kombination av moderna egenskaper, luftiga inredningslösningar, stor omsorg om detaljer och en unik karaktär – ofta med vackra, ibland klassiska linjer. Gabriel Heyman har fått flera uppmärksammade utmärkelser i internationella designtävlingar, i Yachting World (Storbritannien), Yachting Monthly (Storbritannien), två gånger i WoodenBoat (USA) och senast i Professional BoatBuilder (USA) med Baby Celeste.

Mer information på www.heymanyachts.com